کوثر إعطایی به رسول صلّی‌الله‌عليه‌وآله

 

"إِنَّا أعْطَیناكَ الْكَوْثَرَ"؛ کوثر چیست؟ این، کدام حقیقت عالی است که مُعطی آن، خداوند است و آن کس که این عطا به او تعلّق گرفته، پیامبر و حقیقت محمّدیه(صلّی‌الله‌عليه‌وآله) است؟ این کوثر با چشمه‌ای که در بهشت است، چه ارتباطی دارد؟ حتماً شنیده‌اید که این سوره، به حضرت زهرا(عليهاالسلام) منتسب است...

کوثر به معنای خیر کثیر و موهبتی عظیم است که وجود از طریق آن صادر می‌شود و جلوه‌ی تمام کمالات الهی است؛ تمام فیوضات الهی و حقایق لاهوتی و ملکوتی و نعمت‌های دنیوی و اخروی، در کوثر جمع شده و هیچ جای خالی و نقصی در این حقیقت، یافت نمی‌شود. کوثری که به پیامبر(صلّی‌الله‌عليه‌وآله) اعطا شده، مصادیق گوناگونی دارد که این مبحث به توضیح برخی از آن‌ها پرداخته است. مصادیقی همچون مظهریت اسم جامع و اسم اعظم، مقام ولایت کلّیه، مقام شفاعت کبری، خاتمیت، تسلّط بر تمام عوالم وجود و... .

از مصادیق بسیار با اهمیت کوثر اعطایی خداوند به حبیبش حضرت محمد(صلّی‌الله‌عليه‌وآله)، همانا وجود حضرت فاطمه(عليهاالسلام) است؛ که فاطمه(عليهاالسلام) دربردارنده‌ی تمام مصادیق کوثر و وجودش مقوّم، مربّی و منشأ بروز و ظهور تفصیلی مقام ولایت کلّیه‌ی پیامبر(صلّی‌الله‌عليه‌وآله) است. یعنی حقیقت فاطمیه(عليهاالسلام) تمام آنچه را كه حقیقت محمدیه(صلّی‌الله‌عليه‌وآله) در خود دارد، در بطن وجود خود پرورش و تفصیل می‌دهد و منشأ ظهور می‌شود؛ و شاید به همین جهت، پیامبر(صلّی‌الله‌عليه‌وآله) او را امّ‌أبیها خوانده باشد.

این مبحث در پی آن است که با رازگشایی از مصادیق کوثر، گوشه‌ای از ارزش وجودی فاطمه‌ی اطهر(عليهاالسلام) را به نمایش گذارد.



نظرات کاربران

//